in

Дариха специализиран автомобил на МБАЛ „Св. Анна“ (СНИМКИ)

Снимка: live.varna.bg

Автомобил за вътрешноболничен превоз на пациенти бе дарен на МБАЛ „Св. Анна“ днес от бизнесмена Офер Мирецки и проф. Красимир Методиев, почетен консул на Израел във Варна.

„Това е автомобил, който може да изпълнява многофункционална дейност и със сигурност ще бъде от полза на болницата, тъй като автопаркът тук е доста остарял. Решихме да го дарим с г-н Офер Мирецки, който може да бъде поздравен за активната му спомоществувателска дейност в здравеопазването“, заяви проф. Методиев.

Снимка: live.varna.bg

„Искам да изкажа искрената си благодарност на проф. Методиев, както и на г-н Мирецки затова, че е приятел на Варна. Защото, за да можеш да заобичаш една държава, трябва да заобичаш хората в нея. А той е припознал варненци като олицетворение на България и затова тези дарителски актове са периодични от негова страна и приемани с благодарност от страна на обществеността“, заяви Коста Базитов, зам.-кмет на Община Варна.

Снимка: live.varna.bg

Думи на благодарност отправи и д-р Д-р Антон Станев, зам.-изпълнителен директор на МБАЛ „Св. Анна“.

Снимка: live.varna.bg

Той припомни, че Община Варна е осигурила 60 000 лв. за закупуване на нов дизелов генератор за безпроблемно аварийно захранване на болницата, 200 000 лв. за закупуване на дълготрайни материални активи за нуждите на клиника по „Ортопедия и травматология“. С други 550 000 лв. в момента се извършва ремонт на родилното отделение в болницата.

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.