in

Нов протест на родители на деца с увреждания ще се проведе утре във Варна

Снимка: Нова Варна

Допълнително над 100 милиона лева ще са необходими през следващата година, ако се приеме предложението на социалното министерство, хората с увреждания да получават месечна финансова помощ, обвързана с прага на бедност.

Това заяви в интервю за Българското национално радио социалният министър Бисер Петков. По думите му тази помощ ще замени сегашните добавки за интеграция, а целта на законодателните предложения е хората с увреждания над 18 години да получават средства равни на тази, които им се полагат преди да навършат пълнолетие.

В момента от бюджета за хората с увреждания се заделят над 2 милиарда лева, като само за инвалидни пенсии се изплащат 1.7 милиарда лева. Предстои изготвянето на финансова оценка на законопроекта, която ще се съгласува и с финансовото министерство, допълни Бисер Петков.

Майките на деца с увреждания излизат утре, 30 юли 2018 г., от 17.00 часа на национален протест пред Народното събрание с искане за законови промени, които да гарантират достоен живот на децата им.

Във Варна също ще се присъединят към националното недоволство. Протестиращите ще се съберат от 17.00 часа край палатковия лагер – до автобусната спирка на Община Варна. Към техния протест ще се присъединят мотоклубовете във Варна.

*******
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов