in

Ето кого задържаха след мащабната спецакция във Варна

Снимката е илюстративна

28-годишен варненец, известен на органите на реда, е задържан при специализирана полицейска операция, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Варна за „Нова Варна“.

Установено е, че той държи в себе си наркотични вещества. При личен обиск в Х.П. са намерени и иззети 49,95 гр. кокаин и сумата от 940 лв. На адрес в града, обитаван от мъжа, са иззети още 0,41 гр. от същата наркотична субстанция и сумата от 3000 лв.

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. На Х.П. е повдигнато обвинение.

Повдигнато е обвинение и на 33-годишния К.И. от Варна, добре известен на варненската полиция и осъждан. Той е задържан за това, че е държал 19,50 гр. производно на амафетамин вещество.

В хода на мащабната операция през миналата седмица са образувани общо 27 досъдебни производства и 21 бързи полицейски производства. Проверени са общо 7795 лица и 5078 автомобила. Издирени са 11 лица, обявени за общодържавни издирване. Съставени са 851 акта и фишове, издадени са 85 предупредителни протокола.

 

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.