in

Пиян баща нападна лекарка и изпотроши детското отделение на добричката болница

Нов случай на нападнат лекар е регистриран в Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ)-Добрич.

Това съобщиха от болницата, цитирани от Агенция „Фокус“.

На 5 август вечерта по време на дежурство в детско отделение д-р Москова приема дете, което е с хронично заболяване. В продължение на три дни детето е лекувано в дома си и след като състоянието му не се подобрило, родителите го водят в болницата. При приема на детето бащата, във видимо нетрезво състояние, напада д-р Москова и прави опит да я удари. Само намесата на млад мъж по време на инцидента предотвратява по-тежки последици.

Подаден е сигнал до дежурния в полицията и агресивният баща е задържан. Мъжът е нанесъл и материални щети на отделението.Това е поредният случай на агресия от страна на пациент към лекар, което прави работата на специалистите в болницата още по-трудна и опасна.

За последният месец рязко се е повишил броят на потърсилите спешна помощ в МБАЛ-Добрич. Част от причините за това са летните отпуски на личните лекари и специалистите. Само за едно денонощие в края на миналата седмица през Спешно отделение са преминали над 100 човека – 72 възрастни и 36 деца. Два екипа от лекар и медицинска сестра дежурят денонощно в отделението.

Във връзка с публикации в медиите от болницата посочват също, че отделението „УНГ“ в МБАЛ-Добрич не е закрито, а е с ограничена дейност.

Практика, прилагана не само у нас е, през летните месеци да няма планов прием и да не се правят операции. Въпреки това, в отделението денонощно има дежурен лекар и медицински персонал. От 15 септември отделението ще заработи с пълен капацитет.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.