in

Съдът остави обвинен за търговия с дрога под домашен арест

Варненският апелативен съд отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение „домашен арест“, на обвиняем за търговия с наркотици, съобщиха от пресслужбата на съдебната институция. Рафет Б. подал молба за по-лека мярка с мотива, че искал да работи и да се грижи за семейството си, както и заради влошеното здравословно състояние на съпругата му. Той е обвиняем по досъдебно производство за притежание на голямо количество наркотични вещества, предназначени за наркопазара.
Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че той е в ареста от 25 април тази година с определение на Окръжен съд – Варна. Обвинен е в притежание на близо 5 грама хероин и както и голямо количесто амфетамини, разпределени в приблизително 300 дози, предназначени за разпространение. Три месеца по-късно първата съдебна инстанция промени мярката на Рафет от най-тежката „задържане под стража“ в „домашен арест“. Основанията за това са били влошеното здравословно състояние на съпругата му и необходимостта от грижа за двете им деца.

Днес обаче съставът на Варненския апелативен съд остави без уважение жалбата на обвиняемия, който моли съда за още по-лека мярка за процесуална принуда. Отказът на втората съдебна инстанция е обоснован върху високата обществена опасност на деянието, за което Рафет е привлечен като обвиняем. Голямото количество забранени от закона вещества, видът на престъпната дейност и строгата санкция на закона водят и този съд до извода, че ако търпи по-лека мярка мъжът може да извърши престъпление, да се укрие и да осуети наказателната репресия срещу себе си, допълват от пресслужбата на апелативния съд.
Определението, с което Апелативен съд – Варна е потвърдил втората по-тежест мярка за процесуална принуда – „домашен арест“, спрямо Рафет Б., е окончателно.


*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner

Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/