in ,

Къде е най-мръсната детска площадка във Варна (СИГНАЛ/СНИМКИ)

Снимка: Мария Белева

Детска площадка във Варна е зарината с боклуци.

Ако случайно се чудите къде се намира най-счупената и най-мръсната детска площадка във Варна, неминуемо се пренасяме в квартал „Виница“.

Снимка: Мария Белева

Читателката на „Нова Варна“ Мария Белева се обърна към нас, за да изрази възмущението си от безхаберието на Община Варна.

„Тъй като нас никой не ни възприема като квартал и парите все не стигат за една нова площадка, а тинейджърите няма кой да научи да не пушат цигари и да не си хвърлят боклуците там – нещата няма да се оправят. Никой от Общината не почиства кошчетата за боклук, а вместо да си изхвърлят боклука в контейнерите, които са на няколко метра от площадката, ги изхвърлят където има падне“, пише читателката ни.

Снимка: Мария Белева

„И дума не може да става за разделно изхвърляне на отпадъците. Да не говорим за възпитанието на тинейджърите, на които постоянно им се прави забележка, но не може да възпитаме и майките, които също си изхвърлят фасовете там“, допълва още тя.

Снимка: Мария Белева

Площадката е в окаяно състояние – люлките са счупени, а майките редовно гонят децата си по улицата, за да не ги прегази някой, тъй като липсва вратичка. Освен това площадката е необезопасена и децата редовно разбиват коленете и носовете си.

„Всеки път като водя сина си там, се вбесявам!“, споделя нашата читателка.

„Нова Варна“ очаква Вашите сигнали!

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.