in

Габриела Петрова е на финал в Берлин

Снимка: bgathletic.com

Габриела Петрова се класира с лекота за финала в тройния скок на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин, съобщава bTV.

Българката се приземи на 14.05 метра – точно колкото е квалификационната норма – още при първия си опит. Това автоматично й осигури право да се бори за медалите.

Финалът е насрочен за петък от 21:07 ч. В него ще участват общо 12 атлетки, успели да покрият норматива.

Петрова, която е спортист №1 на България за 2015 г., е втората ни представителка с финал на Евро 2018. Вчера Радослава Мавродиева преодоля квалификациите в тласкането на гюле.

Другата българка в тройния скок – Александра Начева – остана с резултат 13.39 метра. За 16-годишната състезателка това бе първо участие в голям форум при жените. Тя е световна шампионка до 20 г. от Тампере 2018. Начева е и най-младата участничка на шампионата на Стария континент.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.