in

Как и къде във Варна може да платите глобите си към КАТ?

Снимката е илюстративна

ОД на МВР – Варна и сектор „Пътна полиция” напомнят на всички водачи, които не са платили глобите си по ЗДвП, че при проверка на пътя ще им бъде отнето свидетелството за управление на МПС, а автомобилът им може да бъде спрян от движение до заплащане на дължимата глоба.

Всички граждани могат да извършат проверка за влезли в сила наказателни постановления и електронни фишове по ЗДвП по електронен път на този адрес, където могат и да заплатят дължимите суми, ако имат такива.

Налични са ПОС терминали във всички извънградски РУ на МВР в областта, както и в сектор „Пътна полиция”.

Заплащането може да бъде реализирано също и по следните начини:

1. В сектор „Пътна полиция” чрез наличните ПОС терминали в работно време на гишетата за обслужване на граждани;

2. Във всички извънградски РУ на МВР (Аксакво, Девня, Провадия, VРУ на МВР) на ПОС терминали, които могат да бъдат използвани за заплащане на дължими суми за глоби по ЗДвП;

3. По банков път, като се обърне изключително внимание на правилното попълване на необходимата информация, в частност основанието за плащане, където трябва да се изпише вярно номера на фиша или на наказателното постановление.

Глоби за водачите на МПС буквално валят в последните седмици във Варна.

С уведомления за фишове се оказаха стотици шофьори, дръзнали да паркират в границите на не съвсем действащата синя зона във Варна, но извън очертанията на регламентираните за това места. Масови проверки за аптечка и пожарогасител има по улиците на града, а камерите са на 100% мобилизирани тази седмица в паневропейска акция за контрол на скоростта.

 

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.