in

Кампанията „Дари кръв – вземи билет“ ще се проведе във Варна

50 безплатни билета за концерта на MTV Presents Varna Beach 2018 и 30 за „Лятно кино -Варна“ ще бъдат раздадени на желаещите да дарят кръв на 9 и 10 август в рамките на кампанията „Дари кръв – вземи билет“.

Кампанията е на Българския младежки Червен кръст-Варна и Районния център по трансфузионна хематология-Варна и ще се проведе в района на слънчевия часовник на входа на Морската градина от 17.00 до 20.00 часа и в двата дни.

Снимка: Facebook

Освен билет за концерта ще бъдат раздадени и 30 билета за една прожекция на „Лятно кино-Варна, а всички дарили кръв и в двата дни ще получат талон за 30% намаление на билет за пиесите в театър „Българан“.

„Имаме 50 билета за концерта и 30 от „Лятно кино“, което означава, че първите 30 души ще получат и двата билета. Отделно всички участници (кръводарители) ще получат талон с намаление от 30% за спектакли на театър „Българан“, каза за радио Варна Милена Сиракова, директор на БЧК-Варна.

Снимка: Facebook

„През последните години потребността от кръв нараства и с тази кампания целим да привлечем младите хора и да ги информираме за даряването на кръв, как това е безценно и могат да спасят човешки живот. Затова инициативата е насочена предимно към младите хора, но всеки е добре дошъл“, допълни тя.

В Кръвния център във Варна вече звънят най-нетърпеливите, за да бъдат сред първите 50 кръводарители, сподели за Радио Варна и директорът на центъра доктор Жанина Йорданова.

„Голямата ни надежда е, че този подход е правилен и голямото ни желание е да имаме все повече кръводарители.

През летния сезон по Черноморието се увеличават исканията от кръв и кръвни съставки и има изключително големи заявки с искания от нашия център“, каза д-р Йорданова

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.