in

9-годишната Ния – момичето със златно сърце

Снимка: Facebook

Ния е българско дете на 9 години, което живее с родителите си в Сиатъл, но всяко лято си идват в България и обичат да ходят на море.

Тя е родена в Силиконовата долина, братчето ѝ също. Тази година лелята на прекрасното момиченце – Мила Иванова, го завела на плажа в Керамоти. Малката чаровница решила да слезе от надуваемия дюшек, за да си събира мидички и изведнъж погледа ѝ привлякло нещо блещукащо във водата, разказа самата Ния пред „Новини.бг”.

Тя говори чудесно родният си език, въпреки живота им зад Океана, където родителите й живеят вече 14 години.

Ния намерила сватбена халка сред мидичките и веднага я дала на леля си, която пък от своя страна заснела венчалния пръстен и го пуснала в социалната мрежа с обявата, че ще даде пръстена само на онези, които посочат верни имена и дата от вътрешния ринг.

След над 2 300 прочитания и споделяния и близо стотина коментари, предимно за добрата постъпка, се появили и истинските собственици на съкровената изгубена вещ – младото българско семейство Емил и Мария, които прекарали медения си месец в курорта. Халката била загубена само ден преди да бъде намерена, уточни Мила Иванова след разговор с истинските ѝ собственици.

„Убедена съм, че Ния е доброто дете, което носи късмет на хората и в този случай, също”, коментира лелята.

И е права, защото гордостта не води до никъде, но добротата е злато – това със сигурност е приказката, която Ния е запомнила от своите родители.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.