Хеликоптер на Гранична полиция ще следи и снима нарушителите по пътя към морето

Снимка: aeropress-bg.com
Снимка: aeropress-bg.com

Хеликоптер на Гранична полиция се включва в следенето на трафика към морето, предаде БГНЕС.

Машината ще облита магистрали, натоварени пътища и ще следи за агресивни шофьори на пътя, за такива, които се движат в пакет и за онези, които използват аварийната лента за придвижване.

Хеликоптерът е снабден с камера, която има възможност да приближи регистрационния номер на автомобила, нарушител на правилата на движение, и да предаде информация от въздух на патрулите по магистралите и натоварените пътища.

„Включването на летателната машина е част от специализираните акции, които МВР провежда, за да осигури превантивната дейност и да доведе до намаляване на пътните инциденти по пътищата в страната“, съобщи тази сутрин главен инспектор Росен Рапчев от Пътна полиция.

Той допълни, че служители от служба „Контрол на обществените средства“ (КОС) се включват в контрола по пътищата и ще проверяват шофьорите за оръжия и боеприпаси.

„Полицейските екипи ще са оборудвани с камера с много висока разделителна способност, която ще им предава сигнали за водачи, които се движат агресивно, на близка дистанция или използват лентата за принудително спиране на автомагистралите. След като бъдат спрени автомобилите, освен всички традиционни проверки и тестове за алкохол или наркотици ще се извършва проверка и от служителите на КОС за наличие на оръжия или боеприпаси и документите, които трябва да ги съпътстват. Смятам, че тези операции ще имат много сериозен превантивен ефект, за да могат гражданите да се движат нормално“, обясни гл. инспектор Рапчев.

По думите му полицейските екипи днес ще бъдат разположени на основните пътни направления в посока Черноморието.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Снимка: МС

Бойко Борисов инспектира строителството на булевард „Васил Левски“ във Варна (СНИМКИ)

снимка vesti.bg

Явор Гърдев готви премиера във варненския театър