in

Борисов даде старт на ремонта на „Сливница“

Снимка: Facebook

Седмица преди празника на Варна, премиера Бойко Борисов инспектира хода на ремонтите в морската столица, и обяви старта на удължаването на ключовия варненски булевард.

Още един ключов за трафика във Варна инфраструктурен проект вече е в ход. Неговия старт даде преди минути лично премиера Бойко Борисов, който от сутринта е на изненадваща инспекция на ремонтните дейности в града.

Премиерът Бойко Борисов инспектира първо старта на пробива на бул. „Сливница“, за чието изграждане също бяха отпуснати средства от държавния бюджет (подобно на новата част на бул. „Васил Левски“), предава радио Варна.

Според проекта, забравен поне няколко десетилетия, бул. „Сливница“ трябва да бъде удължен до ул. „Атанас Москов“ и да свършва срещу магазин „Метро“. В същото време проектът предвижда и изграждане на нова рампа за качване на магистралата от ул. „Атанас Москов“. Така излизането от града ще може да става вече и по бул. „Сливница“, което значително ще облекчи натоварения бул. „Владислав Варненчик“. Пред парк-музея „Владислав Варненчик“ ще бъде изграден паркинг, обеща премиера на място.

Скарах им се за забавянето на „Васил Левски“, каза премиера пред журналисти, по повод удължилите се ремонтни работи на булеварда.

Освен „Сливница“ премиерът Борисов инспектира днес как върви строителството на бул. „Васил Левски“.

Заедно с кмета Иван Портних, той беше на няколко ключови места по протежението на новото трасе. По думите му, той не бил доволен от забавянето на темпото на ремонтите, които усложняват и без това кошмарния през летния сезон, автомобилен трафик в града. Както им съм се накарал, ще приключат до 3-4 месеца, допълни още той. Припомняме ви, че държавата осигури 4,5 млн лева за пробива на булеварда. Ремонтът трябваше да приключи до 15 август – деня на Варна, но лошите метеорологични условия го забавиха.

Финансират строеж на новото рибарско селище с оперативни пари, стана ясно по време на визитата на Борисов.

Снимка: Facebook

Маршрутът на премиерската обиколка включи и квартал „Аспарухово“, където Борисов разгледа на мястото проектите за рехабилитация на ключова част от варненския квартал. На селище „Карантината“ той се започна с проекта за изграждане на ново рибарско пристанище, което също ще бъде финансирано по оперативна програма. Той коментира и разразилия се в последните дни скандал около евентуален строеж на Аспаруховския плаж, с думите, че не става въпрос за градежи на хотел, а за поставяне на хладилни камери в полза на рибарите от селище „Карантината“, „пише 24 часа“.

Снимка: Facebook

Нарушения на проекта няма, категоричен бе Борисов. В Аспарухово той бе посрещнат от малките футболисти на ФК „Спартак“, които му благодариха за отпусната финансова помощ от държавата за решаването на казуса със стадиона на клуба.

Видео от посещението на премиера във Варна, вижте тук:

източник: Пресслужба на МС

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/