in

Мащабна полицейска операция по Южното Черноморие излови пияни и дрогирани шофьори

Снимка: bTV

Мащабна полицейска операция се проведе тази нощ по Южното Черноморие за установяване на водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, съобщава БНР.

Акцията започна, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна шест момичета на тротоар в Китен.

11 полицейските патрули осъществяваха контрол през цялата нощ на входовете и изходите на курортите. Още в първите минути на акцията бяха заловени двама пияни водачи.

Комисар Неделчо Рачев от Охранителна полиция в Бургас съобщи, че са били проверени над 300 автомобила. Реализирани са били 10 бързи полицейски производства, 5 от които за управление на МПС след употреба на наркотици и 5 – за шофиране след употреба алкохол над 1,2 промила.

Комисар Рачев поясни, че управлението на МПС след употреба на наркотици е вид престъпност, която е „скрита и латентна и от активността на полицията зависи превенцията по този вид престъпност“.

На територията на Областната дирекция – Бургас тези проверки са увеличени, увери Неделчо Рачев: „С всяка следваща полицейска операция, каквато се провежда почти ежеседмично, ние увеличаваме проверките на водачите“.

Мащабната акция ще продължи до края на лятото, уверяват от полицията.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.