in

Явор Гърдев готви премиера във варненския театър

снимка vesti.bg

Спектакълът „Драконът“ по текстове на Евгений Шварц, подготвя топ режисьора Явор Гърдев с трупата на варненския драматичен театър.
Премиерата на постановката ще бъде наесен, научи „Нова Варна“. Режисьорът на „Дзифт“ и хитовия моноспектак „Чамкория“ не за първи път работи с варненската театрална трупа.
С неговия почерк на сцената на варненската драма са постановките „Бастард“, „Марaт/Сад“, „Крум“, „Пухеният“ и „Калигула“.

Тази година режисьорът спечели за шести пореден път театралната награда „Икар“ със спектакъла „Пияните“ в Малък градски театър „Зад канала“. Един от най-добрите театрални режисьори у нас е сред любимците на българската публика с десетките си хитови спектакли.
Поставял е в Турция, режисирал е театрални копродукции с Франция, Германия и Холандия. Поставя в световните театрални столици Москва и Санкт Петербург.

Според неофициална информация, в главната роля на спектакъла „Драконът“, отново ще бъде топлицето на варненския театър Стоян Радев. Сценограф на спектакъла ще бъде Свила Величкова. Представлението е част от програмата за честванията на 100 годишнината на варненската драма, която ще се чества следващата година.

Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner

Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева