in

Над 250 проверки във варненски заведения извърши РЗИ

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

През периода са извършени 252 инспекции от служители, осъществяващи държавен здравен контрол. Във връзка с чл.54 от Закона за здравето /забранява се продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години/ служители при РЗИ-Варна са извършили 11 проверки, не са констатирани нарушения.
Извършени проверки по чл.56 и чл.56а от Закона за здравето за спазване забраната на тютюнопушенето в закрити обществени места, включително обществения транспорт, закритите работни помещения и на някои открити обществени места – 163 бр. Няма констатирани нарушения.
Издадени са пет предписания на обекти с обществено предназначение за задължителни хигиенни и противоепидемични мерки. Във връзка със спазване изискванията на чл. 16 а, ал. 2 от Закона за защита от шума в околната среда, относно недопускане на озвучаване на откритите части на обектите в периода от 23:00 до 07:00 часа (насочен контрол) съвместно със служители на ОД на МВР-Варна са проверени 18 заведения в гр. Варна. Пет от обектите не са работили по време на проверките, в 12 обекта не са констатирани нарушения, а в един обект се констатира озвучаване на откритите части на заведението след 23,00 часа и е връчено предписание. Във връзка с превантивен контрол на чл.16а, ал.(2) от Закон за защита от шума в околна среда са извършени 4 проверки.
През отчетния период в отдел „Държавен здравен контрол“ са постъпили 3 сигнала, 2 жалби и 1 запитване по ел. поща, като е започната процедура по проверка и отговор. От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени общо 14 инспекции, от тях: 4 на аптеки, 6 на дрогерии (една съвместна проверка с ОД на МВР Варна и ИАЛ), 2 в лечебни заведенения за извънболнична помощ (ЛЗИБП), 1 в лечебно заведенение за болнична помощ (ЛЗБП), 1 в кабинет за неконвенционални методи.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов