in

Екшън по вода и въздух във варненския залив за деня на флота

снимка Данил Кираджиев, "Нова Варна"

Обезоръжиха „пирати“ на танкер пред погледа на президента Радев, демонстрациите на морска операция бяха в рамките на 139 годишнината от създаването на ВМС

Три военни хеликоптера пикираха над варненския залив в операция по спасяване на танкер от „пиратски набези“ преди минути. Това се случи днес по време на кулминацията на честванията на 139 годишнина от създаването на родните военноморски сили.

Демонстрациите, изпълнявани от личния състав на ВМС, се проведоха пред погледа на президента Румен Радев, който заедно с останалите официални гости на церемонията, ги наблюдаваше от борда на фрегатата „Дръзки“.
Видео от демонстрациите,

Освен президента, празника на флота уважиха още началника на отбраната ген. Андрей Боцев, целият висш офицерски състав на флота, кмета на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, представители на дипломатическия корпус в града, както и много варненци- родители и близки на дипломиращите се курсанти.

По време на церемонията офицерски пагони получиха 16 курсанти – 10 момчета и 6 момичета. Първенец на випуск „Христо Ботев“ е бургазлията мичман Николай Генов, който завършва обучението си с диплом 5,80. Потомственият моряк сподели за „Нова Варна“, че ще продължи да служи на флота в спецподелението „Тихина“.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева