in

Радев във Варна:Следващият път – всички вън

Снимка: Нова Варна

Митьо Очите е назначен от чиновници от втория кабинет „Борисов“, а не от служебното правителство, каза президентът Румен Радев във Варна, по повод актуалния скандал, в търсене на това чий подпис стои зад назначението на мафиотския бос Димитър Желязков в митниците.

„Надигна се вой, че служебното правителство освобождава високопоставени чиновници в някои ведомства, а сега излиза, че единственият грях на този кабинет е, че е оставил всички останали. Изводът е ясен – следващия път всички вън“, посочи държавният глава.

Тече една паралелна кампания, която по най-нагъл начин се опитва да пришие Митьо Очите на служебното правителство“. Това каза във Варна президентът Румен Радев, който участва в празника на Военноморските сили. Коментарът му беше във връзка с договора с митниците на фирмата, свързана със задържания Димитър Желязков.

„Митьо Очите е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без чадър от властта. Същите тези, които са сключили договорите в митницата, кой ги е назначил? Прави се внушение, че служебното правителство сключва договора, a на практика назначените от ГЕРБ чиновници в митниците, които служебното правителство остави непокътнати – проф. Герджиков не е пипал нито един от тях – те лично подписват договора“, подчерта Радев.

Той отбеляза, че за да бъде подписано някакво споразумение, има процедури и срокове, за които е необходимо време, което по думите му също показва, че договорите с Димитър Желязков са планирани и подписвани от чиновници, назначени от втория кабинет „Борисов“.

Радев за пореден път опроверга възможността си за връзки със задържания заедно с Митьо Очите, Бенчо Бенчев, за когото битуваше слух, че е финансирал предизборната му кампания.
Вече провериха отчетите в Сметната палата. Такова име – Бенчо Бенчев, не фигурира в моята кампания. Нито го познавам, нито съм бил на гости у тях“, каза още президентът по повод на завъртялият се тези дни политически скандал.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева