in

Местният парламент заседава извънредно

снимка БНР

На специална сесия на местния парламент съветници днес ще коментират скандала с „Почетен гражданин на Варна“ 2018

Общинският съвет във Варна се събира на извънредно заседание, което ще започне в 10:30 часа в зала „Пленарна“. В проекта за дневен ред e включена една-единствена точка, съобщават за „Нова Варна“ от пресцентъра на местния парламент. Общинските съветници ще разгледат предложения за решения от ПК „Култура и духовно развитие“ относно удостояване на граждани с почетни звания и отличия на Община Варна.

Припомняме ви, че тази година за почетен гражданин на Варна бяха номинирани девет личности от различни сфери на обществения живот, но нито едно предложение не беше одобрено на заседанието на комисията. Сред кандидатурите бяха топ медика проф. Димитър Камбуров, прависта Борислав Ралчев, спортния журналист Стефан Янев и други. Да не се раздават награди на килограм и да не девалвира стойността на почетното звание бяха мотивите, с които съветниците отхвърлиха всички кандидатури по време на заседание на ресорната общинска комисия миналата седмица.

Тогава членовете на ПК „Култура и духовно развитие“ решиха Атанас Друмев Пеев – уважаван краевед, родоизследовател и журналист, да получи почетен знак „За заслуги към Варна“ – златен.

Гласувано бе с почетен знак „За заслуги към Варна“ – сребърен, да бъдат удостоени Франциска Йорданова, читалищен секретар на НЧ „Христо Ботев 1928“, за приноса й в развитието на читалищното дело във Варна; Кирил Аспарухов – поет, журналист, шоумен и танцьор, който тази година става на 70 години; Петър Пасев – за цялостна дейност и принос в издигане авторитета на варненския спорт и по повод неговата 70-годишнина.


*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner

Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/