in

Русенската опера гостува във Варна с „Набуко“

снимка Държавна опера Русе

На 25 август в Летния театър варненци ще могат да видят една от най-новите и мащабни продукции на русенската опера – „Набуко“ от Джузепе Верди.

На сцената на Летния театър във Варна ще чуем великолепните гласове, които носят славата на българското оперно изкуство по света – баритонът Венцеслав Анастасов в ролята на „богоравния“ вавилонски владетел, Йоана Железчева в трагичната роля на Абигаил – дръзката претендентка за трона, и Юлиан Константинов, който ще се превъплъти в достолепния жрец Закария, водач на еврейския народ. Те, заедно с Петър Костов, образцов изпълнител на ролята на Измаил, и Петя Цонева, която въплъщава органично образа на чувствителната и жертвоготовна Фенена, ще изпълнят оперната вечер с артистизъм от изключително висока класа. Участват още: новото попълнение в състава на опера Русе англичанина Едуин Кей, като върховен жрец на Баал; възпитаникът на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ Иван Пенчев в ролята на Абдало; Йоланта Николаева ще изпълни ролята на Анна.
Диригент на спектакъла ще бъде младият и талантлив русенец Димитър Косев, режисьор е Георги Симеонов, хормайстор – Стелияна Димитрова – Хернани, концертмайстор – Анна Фурнаджиева. Костюмите са изработени от италианския режисьор Марио де Карло, който с помощта на петчленния си екип превърна русенската постановка на „Набуко“ в живописно платно, наситено с дълбочина и фигуративни нюанси.


*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner

Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/