Варненски мерцедес осъмна с кирки в капака

снимка Янислав Янков
снимка Янислав Янков

Лъскавото возило с марка Cls 63 amg осъмна със забити кирки в капака на паркинг пред магазин за гуми в “Младост”

Скъпарският мерцедес бил забелязан от наблюдателни варненци на паркинга на магазин за гуми, в близост до бившото “Пикадили” Младост. От капака му стърчали две кирки. Според варненци, коментиращи случката в социалните мрежи, автомобилът стоял изоставен в това състояние повече от седмица там. От варненската полиция все още не са съобщили за подобен инцидент.
Старата практика с вандалското предупреждение обикновено говори за отмъщение, неуредени бизнес или лични взаимоотношения на собственика на повредения автомобил.
В по-далечните времена подобно предупреждение се считаше за знак от подземния свят, че притежателя на колата е “сгазил лука”. През бурните години на прехода забиването на кирки в колата се считаше за “бургаски патент”, въведен преди години именно от групи, близки до легендарния Димитър Желязков Очите.
Почти няма случай на открити извършители на подобно престъпление, а много често и собствениците на автомобилите не подават жалби заради деликатния характер на неуредените взаимоотношения, за които са получили предупреждението. В последните години модерните начини за вендета са изливане на боя или силикон върху автомобила на предупредения, коментират спецове.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: БНТ

Все още изтича мазут от потъналия край Созопол кораб

Снимката е илюстративна

Шофьор на „Порше“ блъсна 8-годишно дете на пътя Варна – Златни пясъци