in

Борисов реже лентата на пътя Гроздьово – Провадия

За Деня на Варна премиерът ще открие официално рехабилитираната 12-километрова пътна отсечка от пътя Гроздьово – Провадия, стойността на ремонта е над 7 млн. лв. 

Проектът е лот 9, който се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие, съобщават от пресцентъра на Пътната агенция.

12 км от трасето са готови, а на останалите над 17 км, включени в лот 8, строителните дейности са в заключителен етап и приключват до края на месеца. Третокласният път III-904 Старо Оряхово – Гроздьово – Провадия е с важно стопанско значение за Варненска област, тъй като е пряка връзка на населените места от Североизточна България с Южното Черноморие.

С основния му ремонт се осигурява безопасен и бърз транспортен достъп на жителите на близките населени места с административните центрове гр. Провадия и гр. Долни чифлик, с път I-9 Варна-Бургас и АМ „Хемус“.

Изпълненият лот 9 (участъкът от км 23+403 до км 29+928.99 и от км 36+205 до км 41+705.18) e с подновена пътна настилка и нова отводнителна система. Направени са 7 водостоци и са рехабилитирани 16 съществуващи. Основно ремонтираните отсечки са с нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Участъците преминават през три населени места – с. Нова Шипка, с. Бързица и Провадия.

Строително-монтажните работи на лот 9 са изпълнени от „Инжстройинженеринг“ ЕООД. Стойността на договора е 7 225 355,34 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от Обединение „ТССК“, в което са: „Три Ес“ ЕООД, „Строл-1000“ АД, „СНИК“ ЕООД. Техният договор е за 186 920,84 лв. с ДДС. Авторският надзор е на „Трансконсулт – 22“ ООД. Договорът им е за 5 766,67 лв. с ДДС.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/