in

Виена е най-добрият град за живеене в света

снимка bgmedia.at

Австрийската столица пребори 140 града в годишната класация на Икономист Интелиджън Юнит.

Австрийската столица Виена победи австралийския град Мелбърн в състезанието за най-добър за живеене град, съобщи Би Би Си, цитирано от БНР. За първи път европейски град е на чело на годишната класацията на Икономист Интелиджън Юнит. Международният съюз класира 140 градове по различни фактори, включително политическата стабилност, престъпността, образованието и достъпа до здравни грижи.

При проучването става ясно, че най-голям напредък от всички европейски градове има Манчестър, който се изкачва в класацията с 16 места до 35 място.

На дъното на класацията сирийската столица Дамаск, след нея се нарежда столицата на Бангладеш, Дака.

Начело на миналогодишната класация бе австралийският град Мелбърн, който за седма поредна година оглави класацията, получавайки 97.5 точки от възможни 100. София беше 86-а в класацията “Най- добър град за живеене” за 2017.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/