in

Млад бургазлия източи дебитната карта на жена и проигра парите на хазарт

Служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас установиха извършителя на неправомерни транзакции в размер на 690 лв. и опити за подобни транзакции в размер на 2 500 лв., осъществени чрез използването на данни от банкова карта, собственост на 42-годишна жена от Бургас.

Това е 25-годишният Т. Н. от същия град, който намерил банковата карта в района на Младежкия дом и вместо да я предаде на надлежните органи, злоупотребил с нея, извършвайки залози в сайт за хазартни игри, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Бургас.

При извършено претърсване в дома му са намерени вещи и предмети, имащи отношение към осъщественото престъпление, както и банковата карта на потърпевшата. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, като е образувано досъдебно производство.

От ОДМВР – Бургас припомнят, че това е поредния случай, при който служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас са установили неправомерно ползване на чужди платежни инструменти. Подобни случаи бяха регистрирани в началото на годината, като тенденцията е неправомерните транзакции в интернет-пространството да се запазват, което предполага повишена активност на оперативните действия , извършвани от спец-служителите на сектор „Икономическа полиция”.

ОДМВР – Бургас призовава граждани, потърпевши от подобен род неправомерни посегателства, да потърсят съдействие и да съобщят в сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, на адрес: ул. „Христо Ботев” № 46.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.