in

Поевтиняват картите за транспорт за хора с увреждания във Варна

Снимка: Нова Варна

Договорката е постигната по време на визитата на среща на Мая Манолова с кмета Иван Портних във Варна по молба на хора с увреждания от града

Променят наредбата за преференциално пътуване на хората с увреждания във Варна. Най-вероятно след тази промяна ще намалеят цените за карти за градски транспорт за повече от една линия, а не за една, както е досега.

Това съобщи за „Нова Варна“ лично гражданския защитник на Републиката, който бе на посещение в морския град днес. Въпросът е бил поставен пред Манолова именно от представители на хората с увреждания във Варна с мотива, че хора като тях от другите градове например пътуват много по-евтино с градския транспорт.

Тя сравни ситуацията с общинската политика в София, където хората със специални нужди се возят на целия градски транспорт, включително и метро по всички линии, само срещу 6 лв, докато във Варна това е цената само за една линия. Водят се дела, които са спечелени на различни инстанции, но досега промяна нямаше, обясни още Манолова.

Предстоящата промяна на цените Манолова е договорила днес на лична среща с кмета на града Иван Портних и председателя на местния парламент. Портних е поел ангажимент лично да внесе промените в наредбата, които ще облекчат джоба на хората с увреждания във Варна.
Поевтиняването на транспортните услуги обаче ще се случи след обсъждане от страна на Общината с представители на хората с увреждания за да се уточнят финансовите параметри.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева