in

Откриха контрабандни цигари за близо 1 милион лева в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: МВР

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас е извършено претърсване на пет помещения, намиращи се в район „Кремиковци“ в София, при което са открити 122 999 кутии контрабандни цигари на обща стойност над 922 000 лв.

Откритите цигари са укрити в дървен материал, точно като тези намерени в Пристанище – Бургас преди няколко дни.

Снимка: МВР

Цигарите са марка „Режина“ и са били укрити в складиран дървен материал. Действията по делегация са извършени от служители на СДВР и Главна дирекция „Гранична полиция“, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Снимка: МВР

Припомняме, че контрабандни цигари, укрити в нарочно направени кухини в дървен материал, бяха открити по време на митническа проверка на контейнер, който е бил пренесен от кораб и доставен на Пристанище – Бургас на 1 август. Откритите тогава акцизни стоки бяха 111 312 кутии на обща стойност 834 840 лв.

Снимка: МВР

Случаят бе оповестен пред медиите от Административния ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас – прокурор Георги Чинев и г-н Юлиян Мирков – заместник-директор на Агенция „Митници“.

Делото се води под надзора на Окръжна прокуратура-Бургас.

 

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.