in

Почина легендата Арета Франклин

снимка facebook

Легендарната американска джаз и соул певица и носителка на 18 награди „Грами“ е издъхнала на 76 годишна възраст, съобщиха преди минути световните медии.

Легендата беше в критично състояние в болница в Детройт от няколко дни. Тя издъхна на 76-годишна възраст.
Само преди три дни се разбра, че легендарната американска певица е тежко болна и е на смъртно легло. Вчера пък стана ясно, че Франклин вече се е „простила” с близките си в дома си в Детройт. А неин близък приятел заяви, че е станала е кожа и кости и гасне главоломно. Повече от осем години изпълнителката се бори с рака на панкреаса.

Арета Франклин е един от най-продаваните музикални изпълнители за всички времена като нейните албуми имат над 75 млн. продажби в света. От края на 60-те е наричана „кралицата на соул музиката“, но се изявява и в други музикални стилове като джаз и ритъм енд блус, както и в традиционния афроамерикански госпъл. През годините тя прави дуети с много музиканти, между които Луис Армстронг, Лучано Павароти и Джордж Майкъл.

В продължение на кариерата си певицата е получавала наградата „Грами“ 18 пъти, включително една за цялостно творчество. Тя бележи успех и в киното с участието си във филма „Блус Брадърс“ на режисьора Джон Ландис от 1980г. А през 1987г. стана първата жена, приета в Залата на славата на рокендрола. Сред най-известните й песни се нареждат I Say a Little Prayer, Respect и (You Make Me Feel Like) A Natural Women.


*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner

Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/