in

Съдът във Варна остави в ареста кипърец, обвинен в имотни измами

Снимката е илюстративна

По искане на Окръжната прокуратура във Варна, съдът задържа под стража кипърски гражданин, издирван с европейска заповед за арест

По искане на Окръжната прокуратура във Варна състав на Варненския окръжен съд задържа под стража гражданинът на Кипър Георгиос М. с цел да бъде осигурен при разглеждане на екстрадиционното производство срещу него. Това съобщиха преди минути от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

Задържаният е бил обявен за международно издирване от съдебните власти на Република Кипър с европейска заповед за арест, издадена от Окръжния съд в Никозия, за извършени 10 престъпления, сред които измама при продажба, легализация на приходи от незаконна дейност, издаване на чекове без покрития и др.
В Република Кипър престъпленията, за които е издирван Георгиос М., се наказват с максимален срок лишаване от свобода от 14 години. Те са наказуеми и по българското законодателство.

Според информация на btv кипърските власти го обвиняват, че cпрез периода 2008-2016г., в качеството си на собственик на фирма за покупко-продажба на недвижими имоти „Georgios Manoli And Sons Real Estate“, придобил чрез измама сумата от 914 280 евро от петима местни граждани.

Обвиненият заявявал на потенциалните купувачи, че притежавал изгодни имоти за продан в България – Каварна и Шабла. След като получил сумата, издирваният обещал на купувачите, че на по-късен етап ще им издаде документи за собственост върху имотите, които така и не издал.

В друг случай издирваният получил сума пари срещу обещанието, че ще съдейства на жертвите при инвестирането им в имоти на територията на България. След време обаче станало ясно, че сумата не била инвестирана, a Георгиос дал обещание да върне предоставената му сума. Парите така и не били върнати, съобщава btv.

На други жертви издирваният издал 15 чека за покриване на дълговете, но чековете били от закрита банкова сметка.

След издаване на Европейска заповед за арест, Георгиос М. бил задържан във Варна на 14 август.
Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета мярката за неотклонение „Задържане под стража“, може да се обжалва пред Апелативния съд.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/