in

Шефката на Агенция по вписванията подаде оставка

Снимка:Агенция по писванията

Заради критиките на премиера от вчера към работата й и кризата с Търговския регистър Зорница Даскалова освобождава поста

Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде молба за освобождаване от заеманата с нея длъжност, съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство.
Министърът на правосъдието Цецка Цанева прие оставката й преди минути.

Припомняме ви, че вчера премиера Борисов отправи критика към работата й по време на визитата си в Шумен.

Борисов каза, че не е доволен от шефката на Агенцията по вписванията заради кризата с Търговския регистър. „Немалко пари и немалко инвестиции са направени там. На тези, които е трябвало да мислят за тези неща, ще потърся отговорност, но когато има криза, не се пипа“, добави премиерът.

Борисов също бе категоричен, че няма как да изчезне информация от регистъра.
Нека да преодолеем кризата, да си довършат работата, да изчакаме още 4-5 дни и там ще направим промени, заяви Борисов, от което става ясно, че промени в ръководството ще има, въпреки че самата Даскалова заяви вчера, че засега няма намерение да подава оставката си.

По нареждане на министъра на правосъдието Цецка Цачева ведомственият инспекторат започна проверка за начина, по който се спазват нормативните изисквания за организацията на работа в Агенцията по вписванията. Конкретният повод е сривът на Търговския регистър, който е безспорният политически скандал на седмицата.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева