in

Спасители:прибоят през август е смъртоносен!

Снимка: Pixabay

Спасителите предупреждават за опасни морски вълнения през останалата част от настоящия месец август.

Морето крие опасности, които не трябва да се пренебрегват, за да няма инциденти, съветват специалисти по водно спасяване.

През последните дни на август ще има силни вълнения, според Мая Антова от Българския червен кръст .

„През август се обръща, така да се каже, вятърът. Нашият съвет, на експертите, и на хората, които се занимаваме с водно спасителна дейност, е да се използват охраняеми плажове, да се слушат инструкциите на спасителите и да се спазват указанията на флаговата сигнализация“, заяви Антова пред БНР.

По думите ѝ сега в морето има особено силни вълнения, защото вълните се образуват от вятъра.

„При много силно вълнение, което наблюдаваме през последните дни, прибоят има голяма ударна сила, която може да повали човек, да го удари в дъното, да му причини контузии, излизането е много трудно“, подчерта още Мая Антова.

Спасителите препоръчват тези, които не могат да плуват да не влизат във водата, а останалите да бъдат изключително внимателни.

Мъртвото течение се наблюдава при силни морски вълнения и често увлича хората навътре в морето с голяма скорост, обясняват пред БНТ спасители. То се забелязвало трудно и сменяло мястото си.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/