in

110 годишен рожден ден празнува варненското село Казашко

снимка БНР

По този повод от кметството организират празник с голям концерт, за който пристигат потомци на казаците от Москва и Румъния- информира Гергана Петкова- кмет на селото вече пети мандат.

110 години от указа на Цар Фердинанд през 1908 година, с което село Казашко се обявява официално за населено място отбелязват на тази дата жителите на селото. По този повод от кметството организират празник с голям концерт, за който пристигат потомци на казаците от Москва и Румъния- информира Гергана Петкова- кмет на селото вече пети мандат.

„Около 400, къщите са над 120, но самото село няма възможност да расте поради обективни причини. Може единствено да се сгъстява като застроена площ, разказва Петкова, пред радио Варна.

За празника ще пристигнат гостуващи колективи- казаците некрасовци живеещи в Румъния, от град Подолск, Московска област, истински казаци, които въртят шашки и демонстрират бойни техники. По време на празника ще има и демонстрации на конна езда, нещо, което е съхранено в годините, залагаме основно на концертната програма.“ допълва още кметицата на селото

*******
Главен спонсор на наградата този месец:dionapro-banner
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/