Глобиха три кръчми на крайбрежната алея за силен шум

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Общо 307 проверки за продажба на алкохол, цигари на малолетни и високи децибели са извършили здравните инпектори за седмица

Три заведения по Крайбрежната алея на Варна са с предписания за силен шум след 23 часа, след проверка на здравните инспектори от РЗИ.

За първата седмица на септември и във връзка със спазване изискванията на Закона за защита от шума в околната среда, относно недопускане на озвучаване на откритите части на обектите в периода от 23,00 до 7,00 часа четири са заведенията проверени от здравните инспектори. При едното нарушение не е установено, на другите три обаче са написани предписания за високи децибели след разрешените часове, съобщават за “Нова Варна” от РЗИ Варна.

С превантивен контрол са обхванати общо 7 обекта. През едноседмичния период са извършени общо 307 инспекции от служители, осъществяващи държавен здравен контрол. Във връзка с чл.54 от Закона за здравето – забраната за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години, служители при РЗИ-Варна са извършили 27 проверки, при които не са констатирани нарушения.

Извършени проверки по чл.56 и чл.56а от Закона за здравето за спазване забраната на тютюнопушенето в закрити обществени места, включително обществения транспорт, закритите работни помещения и на някои открити обществени места – 240 бр. Не са констатирани нарушения. Издадени са три предписания на обекти с обществено предназначение за хигиенни и противоепидемични мерки.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка facebook

Вандали вилняха в гробището в Добрич (СНИМКИ)

снимка: Анастасия Ставрева

Варненка: Деца отново се разхождат по тетраподите на вълнолома