in

Миню Стайков и синът на кмета на Карнобат остават в ареста

Снимка: Нова

Бизнесменът Миню Стайков остава в ареста. Това реши Специализираният съд в София.

С мярка за неотклонение задържане под стража са и другите двама, арестувани заедно с алкохолния бос, съобщи Нова телевизия. Зад решетките остават Белун Хазърбасанов, който е брат на жената на Миню Стайков, както и синът на кмета на Карнобат – Иван Димитров.

Според съда на този етап от разследването има достатъчно доказателства, че Миню Стайков е създавал условия за данъчни престъпления чрез регистриране на редица търговски дружества на името на поставени лица.

Относно Иван Димитров, за него съдът счете, че има достатъчно доказателства, че е организирал държането и разпространението на цигари без бандерол.

Освен това, според съда тримата трябва да останат зад решетките, защото има опасност да попречат на разследването, като въздействат на все още неразпитани свидетели. Пред съда Миню Стайков каза, че се чувства засегнат от обвинението. Стана ясно обаче, че бизнесменът има предишни 4 присъди, но е реабилитиран.

„Съдът счете, че има категорични доказателства за престъпна група, в която членуват тримата обвиняеми“, заяви прокурор Ангел Кънев.

„Топаз мел“ доказано няма задължения към бюджета. Но въпреки това има обвинения“, коментира адвокатът на Миню Стайков Лъчезар Таков.

Решението на съда може да се обжалва в тридневен срок. Адвокатът на Стайков се закани да го направи това.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов