in

Фермерски базар, барбекю зона, открита сцена и кулинарни работилници за деца на феста на Карин дом

снимка Карин дом

На слънчевия форум организаторите ще предложат забавления за цялото семейство, ръчноизработени красоти, четене на приказки, лего работилница, концерти, батут, улица на Готвачите и още много инициативи

Този уикенд ще се проведе традиционното четвърто издание на фестивал „Усмихни се“ Карин дом. Датите тази година са 15-ти и 16-ти септември, мястото е слънчевата градина на фондацията в Морската градина, а програмата отново ще предложи на посетителите забавления за цялото семейство. „Нова Варна“ е сред медийните партньори на фестивала.

снимка Карин дом

Фермерски пазар с локални производители, занаятчии от близко и далеч, които ще предложат своите ръчноизработени творения, Улица на готвачите и Fit Mama тренировка за майки с колички са само част от местата, където майките ще могат да разпуснат.

Междувременно за татковците е обособена традиционната барбекю зона, а за децата са предвидени много забавления; кулинарна и лего работилничка, четена на приказки, батут и още и още.

Традиционно на зелената морава ще бъде сложена и сцена, където живата музика няма да спира през целия ден. Една от интересните инициативи ще бъде „Къщата с печките“ – практически обучения по кулинария за малки и големи.

снимка Карин дом

Достъпен за посещения ще е и музеят на Карин дом – „Посланици на доброто“, който разкрива историята на благотворителността и филантропията в България, показвайки примерите за добротворци през вековете.

Всички гости ще могат да се включат и в благотворителна томбола с много награди. За младите родители с деца от 0 до 3г. екипът на Карин дом от специалисти по ранно детско развитие ще представи програма „Ранна интервенция“. Родителите, които имат притеснения относно развитието на своето малко дете, могат да се консултират със специалистите в Събота от 11 ч. до 12ч.

снимка Карин дом

Да помагаме докато се забавляваме заедно – това е посланието на Фестивал Усмихни се. Карин дом е център за терапия на деца със специални нужди, създаден от видния дипломат и филантроп Иван Станчов с мисията това да се превърне в едно от най-съвременните места, където тези семейства да получават адекватна помощ и подкрепа.

Миналогодишното издание на фестивала успя да събере 39 428 лв., генерирани от посетители, участници и дарители, които благодарение на своя малък или по-голям принос спомогнаха запазването на група „Усмивка“. Така това се превръща в едно от най-значимите благотворителни събития в България, обединявайки варненци около каузата на Карин дом.

И тази година мисията на фестивала е да стартира новата учебна година с усмивка, като в същото време ни призове да бъдем по-толерантни към децата със специални потребности и разбираме по-добре трудностите, пред които са изправени техните семейства.
Благотворителният вход за събитието е 2лв. За деца до 12г вход свободен.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/