in

Над 15 000 варненци събират капачки в рамките на кампанията „Аз вярвам и помагам“

снимка facebook

48 000 кг пластмасови капачки са събрани във Варна от старта на благотворителната кампания, която подпомага закупуването на апаратура за АГ болниците

Над 15 000 души са заявили участие в предстоящото масово събиране на капачки, организирано в рамките на кампанията „Аз вярвам и помагам“ . Припомняме ви, че кампанията функционира от 2 години и половина и цели посредством събирането на пластмасови капачки да бъде осигурено закупуване на медицинска апаратура за новородени бебета за нуждите на МБАЛ „Света Анна“ и АГ болница.

Това съобщи за „Нова Варна“, организаторът на кампанията във Варна, Владислав Николов. По думите му за две години и половина варненци са събрали над 48 000 кг пластмасови капачки. Следващото голямо събиране е насрочено за 29 септември от 9 до 16 часа пред Катедралният храм „Свето Успение Богородично“. Събитието е подкрепено от Община Варна и на него всеки може да донесе своите капачки в торби или чували, но не и в туби.

Благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам” стартира в град Варна в края на 2015г. и до днес сме обединили близо 500 000 души, казва още Николов Направените в рамките на кампанията дарения са мобилна аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна”; прецизен неонатален американски веноскоп в помощ на недоносените в Окръжна болница „Св. Анна – Варна”; бебешки реанимационен кът с отоплител от най-ново поколение в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна”.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева