in

Обвиняват полицайка за убийство на чернокож по погрешка

Служителка на полицията в Тексас е обвинена за това, че е убила чернокож, за когото помислила, че е в нейния апартамент, след като се озовала на грешен етаж. 

Полицай Амбър Гайгър е обвинена в убийство, съобщи Би Би Си.

Семейството на жертвата – 26-годишният Ботам Шем Джийн, е настояло служителката на реда да бъде арестувана. Пред централата на полицията се е провел протест.

Ботам Шем Джийн е бил служител на PricewaterhouseCoopers.

Полицай Гайгър е служител в силите за сигурност от 4 години.

След ареста е записана в областния затвор на Кауфман, информираха от службата по обществена сигурност в Тексас. По-късно е била освободена срещу парична гаранция от $300 000, съобщи телевизия ABC.

Фаталната стрелба се е случила в сграда, намираща се само на една пресечка от полицейския участък, южно от центъра на града. Според становище на полицията, служителката, все още в униформа, прибираща се след смяна, влязла в апартамента, за който била убедена, че е нейният, и видяла там Ботам Шем Джийн.

След инцидента се е обадила за помощ и мъжът е бил откаран в болница, където по-късно е починал. На видео, направено от съсед, се вижда как Гайгър плаче, докато говори по телефона след стрелбата. Според местна медия, в записа до спешния телефон 911, се чува как Гайгър многократно казва на Джийн, че съжалява.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов