in

Варненци на протеста за Мартин: Държава няма!(СНИМКИ+ВИДЕО)

Снимка Нова Варна

Стотици хора почетоха паметта на убитият на пешеходна пътека балетист Мартин Чикалов, призоваха МВР за спешни мерки за войната по пътищата

Стотици варненци с колелета и пеша се стекоха на импровизираното шествие „Поход за живот“ в памет на загиналият при катастрофа в неделя варненски балетист, Мартин Чикалов.

Снимка Нова Варна

Призоваваме МВР за спешни мерки, да извади патрулките, общината да въведе ред в този град, за да спре убийствата по пътя. Къде е  прокуратурата, кажете името на убиеца, питаха хората по време на протеста.

Да направим нова грамада пред Общината като тази за Пламен, призоваха още хора от протеста. Няма държава, да стартираме нови протести, се чуха искания от множеството.

Сред поставените на протеста искания бяха още засилване на контрола за шофьорите джигити по варненските улици, ефективни присъди за убийците по пътя и силна местна власт в помощ на полицията за разрешаване на проблема.

Близки и приятели на загиналият балетист, негови колеги от Държавна Опера – Варна, както и стотици велосипедисти от клубовете „Устрем“ и „Спартак“ се стекоха пред сградата на Община Варна.

Множеството почете паметта на загиналите двама варненски велосипедисти в продължение на 24 часа, с едноминутно мълчание и после продължи по пешеходната алея на Княз Борис в маршрут до сградата на областна администрация Варна.  Шествието беше ескортирано от органите на реда.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева