in

Кметът на Варна призова за най-тежкото наказание за убиеца на Мартин

Снимка: Фейсбук

Иван Портних платил погребението на загиналият на балетист Мартин Чикалов, научавайки за затрудненията на майка му да поеме разходите по изпращането в последния му път

Кметът на Варна Иван Портних призова за прилагане на най-тежкото наказание за шофьора на БМВ- то, причинил в неделя вечерта смъртта на балетиста от Държавната опера във Варна ,Мартин Чикалов.

Това каза той в специално интервю за „Нова Варна“ преди минути. По думите му трябва спешно да бъде изострено общественото внимание върху подобни събития и виновниците за тях да поемат изцяло отговорността си. Изцяло подкрепям протеста на гражданите и НПО-тата, които се организираха в социалните мрежи в протестен поход в памет на загиналият Мартин. Довечера в 18 часа те се събират пред Общината на импровизирано шествие.

Просто сме длъжни  да бъдем безкомпромисни, категоричен бе Портних. Той потвърди информацията, че е дарил в лично качество парите за погребението на загиналият Мартин Чикалов, научавайки за затрудненията на майка му от социалните мрежи. Заедно с него пари са дарили още и няколко членове на местният парламент.

Погребението на Мартин беше днес от 12 часа. Десетки негови колеги и прятели се събраха да го изпратят в последният му път.

Редакцията на „Нова Варна“ изказва искрени съболезнования на близките му за загубата!

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева