in

25-годишен без книжка уби Мартин. Прокуратурата го обвини за причиняване на смърт по непредпазливост

www.dnes.dir.bg

Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняем П.З. , причинил смъртта на велосипедиста и избягал от местопроизшествието

25-годишен варненец без книжка е шофирал БМВ-то, помело фатално варненския балетист Мартин Чикалов в неделя вечерта в района Летния театър. Това съобщи преди минути на нарочен брифинг, изпълняващият функциите Окръжен прокурор на Варна, Радослав Лазаров.

Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняем 25 годишният П.З.   причинил смъртта на велосипедиста и избягал от местопроизшествието.

Това са показали разследванията на наблюдаващият прокурор, започнали веднага в нощта на престъплението. Тогава представителите на органите на реда са направили много претърсания, експертизи и разпити на свидетели, допълни още Лазаров.

Водачът е карал собствения си автомобил БМВ, а в актива си има вече два акта за шофиране без книжка през 2010-а и 2017-а , като по време на първия дори е бил непълнолетен. Към момента представителите на полицията и прокуратурата отказаха да дадат дори инициали на извършителя.

Предстои да  му бъде повдигнато обвинение по член 343, ал. 3 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост, допълни още прокурор Лазаров. По думите му според това обвинение го грозят от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Вчера 25-годишният варненец действително се е предал сам в полицията заедно с адвоката си и е арестуван. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата. Забавянето по идентифицирането му е дошло от факта, че същият не живеел на адреса, на който е регистриран.  Взети са му и проби за наркотични вещества, чиито резултати обаче още не са излезли,  съобщиха още от прокуратурата.

След изтичане на 72-часовото задържане прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева