in

Лени Кравиц с концерт в България

Днес София Мюзик Ентерпрайсис, които са организатори на събитието, обявиха, че Лени Кравиц пристига на концерт в България.

Това ще се случи на 4 май следващата (2019) година, като събитието ще се проведе в Арена Армеец София (можем само да се надяваме, че залата няма да отеснее от сигурния огромен наплив!). Билетите за концерта на Лени ще бъдат пуснати в продажба от 19 септември в системата на Eventime, като тяхната цена ще е повече от приемлива – най-достъпните са 60 лева, а най-скъпите – 140.

Концертът ще е част от турнето на Лени Кравиц, което той прави, заради новия си албум, наречен Rise Vibration, който излезе на американския пазар съвсем скоро – на 7 септември 2018 година. Новият албум е много характерен за него, като е с особено жизнено звучене, защото, както самия той казва: „Искам да предам своето послание за единност. Още от Let Love Rule до Raise Vibration искам музиката да мотивира и вдъхновява!“.

Турнето му ще се проведе в сътрудничество с дългогодишния му партньор китариста Крейг Рос, който често му помага по време н концерти. Когато записва нов албум Лени сам изпълнява всичко – от китара, бас, барабани и пиано до бонго, камбанки, клавишни инструменти и синтезатори, ситар, калимба. По време на концерт обаче той използва и други музиканти.

Концертът му в България ще е част от третия етап на мащабното му турне в Европа, което стартира през 2018 година и жъне огромен успех.

Лени Кравиц се смята за една от най-големите рок легенди на нашето съвремие. Той печели 4 поредни награди „Грами“ и е рекордьор в категория: „Най-добро мъжко вокално рок изпълнение“. Рок звученето му е характерно и самия Кравиц се смята за „винтидж“, тъй като се вдъхновява от соул, рок и фънк звученето на 60-те и 70-те години. В началото на 21 век Кравиц работи успешно с Майкъл Джексън, изпълнявайки негови песни и прави световни турнета.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов