Във Варна осъдиха 17-годишен младеж за палеж на бали със слама

Снимка: amsterdamnews.com
Снимка: amsterdamnews.com

17-годишен младеж от Русенско беше осъден на 10 месеца затвор за предизвикан пожар във варненско село  

Непълнолетният подсъдим беше признат за виновен от Районен съд – Варна в извършването на умишлен палеж на стоки със значителна стойност – 4000 бр. бали слама.
Това съобщиха преди минути от пресслужбата на Районният съд.

Балите, собственост на търговско дружество, били разположени на общо три купчини върху земеделска площ в края на село Любен Каравелово. На 21 май миналата година 17-годишният подсъдим, заедно с две малолетни деца, отишли да играят между куповете, като на няколко пъти той с кибрит разпалвал и гасил огън.

Действията му, паралелно със силния вятър, станали причина за бързо разрастване на пожара, който обхванал купчините със слама. Жители от близките къщи забелязали пламъците и подали сигнал на тел.112. Пристигналите пожарните екипи загасили огъня, но балите със слама, на стойност 48 000 лева, напълно изгорели.

17-годишният младеж, който има и предходна съдимост, беше осъден на 10 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателн срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Илюстративна

Повече от 130 убити щъркели намериха до сметище в Бургас

Снимка: Илюстративна

Ритуалът “Сватба” ще се проведе във Варна