in

България падна от Иран в мач от Световното по волейбол във Варна

снимка Красимир Кръстев БТА

Дуелът бе изгледан от повече от пет хиляди зрители във варненската зала „Конгресна” на ДКС.
Селекцията на Иран надви с 3:1 (22:25, 20:25, 25:22, 19:25) гейма България във втори мач на двата тима от Световното първенство, на което сме домакини с Италия. Срещата бе от група “D”, а тимът на Игор Колакович бе много категоричен и успехът дойде логично, пише gong.bg. Дуелът бе изгледан от повече от пет хиляди зрители във варненската зала „Конгресна” на ДКС.

Играта пък на волейболистите на Пламен Константинов не спореше, като много лични грешки и сериозни проблеми в организацията на играта мъчеше отбора на България.

От това пък Иран се възползва по великолепен начин, след като България не успя да изненада „персите”. Защитата на родните национали също не работеше по солиден начин, както го правеше в мача срещу Финландия.

Кадровите проблеми пред Пламен Константинов продължават, след като Тодор Скримов напусна контузен в края на мача и не се завърна отново на полето. За щастие след срещата лично Скримов увери, че е получил схващане, което се е случвало последно време и се надява да е готов до един-два дни. Българите регистрираха 36 грешки в хода на срещата, които се оказа решаващи за крайния резултатq коментира още gong.bgf.

След загубата България остана на трето място с три точки от две срещи, докато Иран и Полша са лидери, след като записаха по два успеха. В петък вечер „лъвовете” приемат Пуерто Рико, докато в събота Иран ще мери сили с Куба. Ако се случат всички прогнози на критиците, то българите ако продължат, биха попаднали в по-тежкия поток, който се очертава.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/