in

Днес гледат мярката на шофьора без книжка, помел Мартин

Окръжният съд във Варна ще гледа днес искането на прокуратурата за постоянен арест на 25-годишния шофьор, причинил смъртта на 39-годишният варненски балетист Мартин Чикалов. Очаква се съдебното заседание да е към 10.30 часа.

25-годишният Петър Здравков бе задържан за 72 часа в следобед на 11 септември, вторник, близо 20 часа след катастрофата на бул.”Приморски”, след като се предаде в полицията. Колездачът Мартин Чикалов беше блъснат от колата „БМВ” на Здравков във вечерните часове на 10 септември и по-късно почина в болница от травмите си, а водачът избяга от местопроизшествието.

Здравков никога не е имал шофьорска книжка, но въпреки това колата е негова собственост и купена преди две седмици. Два пъти досега е глобяван заради шофиране без правоспособност. Първият му акт е още като непълнолетен през 2010 г., а вторият – от миналата година.

От Окръжна прокуратура обявиха, че на Здравков ще бъде повдигнато обвинение по член от Наказателния кодекс, който предвижда от 3 до 15 години затвор.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева