in

Награждават варненския ученик, грабнал златото на световното по информатика

снимка Дарик

Единадесетокласникът Александър Кръстев, който стана световен шампион по информатика преди броени дни, ще бъде награден днес в Община Варна

Церемонията по награждаването е от 10 часа, съобщават от пресцентъра на общинската администрация. Александър Кръстев е ученик от 11 клас на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ и само преди броени дни спечели златен медал от Международната олимпиада по Информатика в Цукуба, Япония.На провелата се от 1 до 8 септември 30-та Международна олимпиада по информатика в Япония, българските  ученици спечелиха четири медала – един златен и три бронзови.

Домакин на 30-ата Международна олимпиада по информатика от 1 до 8 септември бе град Цукуба в Япония.  Най-престижното състезание в областта, създадено от България през 1989 г. в Правец, днес предизвиква най-добрите информатици в гимназиална възраст от 87 държави от целия свят. Още на миналогодишното издание българите закръглиха спечелените медали от началото до сега на 100, а тази година родните ученици добавиха още цели 4 медала.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева