in

Палят свещ за Мартин довечера пред Министерски съвет

Снимка: Pixabay

И София се включи в масовите протести срещу войната по пътищата, довечера пред сградата на МС се организира „Поход за живот

Протестно велошествие „Поход за живот“ ще събере гневни на държавата софиянци, в протест срещу продължаващата война по пътищата. Повод за събитието е смъртта на варненският балетист Мартин Чикалов, който загина пометен от БМВ на пешеходна пътека в неделя във Варна. Ще бъде почетена и другата жертва на колело от последните дни – пиян надзирател блъсна 16 годишно момче край Пазарджишки села.

Такъв протест се случи във Варна във вторник 12 септември и инициативата е поета от софийските велоклубове от Критична маса България.Протестът е насрочен за 17.30 часа.

На протеста по предварителна информация ще присъства и спряганият за нов МВР министър, Младен Маринов.

Протестиращите ще поискат по-ясни, видими, категорични действия на МС и МВР за безопасността по улиците и пътищата. Те приканват всеки, с колело или без, да се присъедини към похода. Накрая ще останат със свещи пред МВР докато е необходимо и получим всички доказателства за ангажираност на най-високо ниво.

Тази война засяга всеки един от нас, независимо дали е на велосипед, пеша или в автомобил, се казва още в съобщението за събитието.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева