in

Правят кръгово кръстовище между Кичево и Аксаково

снимката е илюстративна

Участъкът от пътя край Долище беше наречен „кръстовището на смъртта” заради множеството катастрофи с десетки загинали и ранени. При един от последните тежки инциденти преди няколко месеца бяха ранени трима души.

Предприети са действия от страна на Областно пътно управление във Варна за изграждане на кръгово кръстовище на пътя между Аксаково и варненското село Кичево, край село Долище. Това разкри началникът на варненската Пътна полиция Петко Камбуров, съобщава Дарик.

Уверенията са били дадени на среща в Областно пътно управление тази сутрин. Самата среща е била във връзка с проверка на участъците с концентрация на пътни инциденти във Варненско.

Участъкът от пътя край Долище беше наречен „кръстовището на смъртта” заради множеството катастрофи с десетки загинали и ранени. При един от последните тежки инциденти преди няколко месеца бяха ранени трима души.

Най-зловещият сблъсък пък стана през пролетта на 2015 г., когато момче и две момичета намериха смъртта си, а други шестима души бяха ранени. Тежките инциденти там станаха причина и за протести.

Ще бъде сформирана комисия за обследване на рисковите участъци по пътищата във Варненско и предприемане на необходимите мерки за обезопасяването им, разкри още началникът на Пътна полиция.

Сред местата с концентрация на пътни инциденти са и пътят Варна – Златни пясъци – в района на Долна Трака и Евксиноград, както и участък от пътя Варна-Добрич, между Аксаково и Аксаковска панорама (Баирбаши).

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/