in

Ремонтират замлъкналия пеещ фонтан във Варна

Снимка: opoznai.bg

Рекордно високото съоръжение, което бе обявено за гордост на града, спря преди летният сезон, в момента от общината са започнали ремонта му

Ремонтът на пеещия фонтан във Варна вече е започнал. Коритото е изпразнено и техници в момента проверяват окабеляването.

Предстои да бъдат отстранени и евентуални дефекти с дюзите, обясниха от фирмата, която поддържа съоръжението, съобщи радио Варна.

Проблемите с фонтана се появиха това лято. Първо спря да работи механизмът, който изстрелваше високата 40 метра струя, след това се появиха и дефекти с озвучаването.

Преди дни от общината обясниха, че съоръжението е сложно – в него има над 50 помпи, 300 дюзи, 400 прожектора, 30 км кабели и въпреки че вече има нова фирма, която да поддържа фонтаните във Варна, е нужно време за проверка на всички елементи.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/