in

Флашмоб „Грамада“ събира отново варненци на протест пред Общината

снимка facebook

Нова грамада на недоволството ще изникне довечера пред сградата на Общината, в памет на убитият варненски балетист Мартин

Флашмоб, наречен „Грамада”, ще се случи днес от 18 до 21 часа пред сградата на община Варна. Организатори са членове на „Фейсбук”-групата „За Морската”, които бяха сред инициаторите и на вчерашното протестно шествие.

Донесете вашия камък: ГРАМАДА на недоволството пред Община Варна! С този призив се разпространява съобщението в социалните мрежи. До момента стотици варненци са заявили участието си в спонтанният протест там.

Още на първият протест в памет на Мартин на 12 септември, идеята да бъде възстановена грамадата пред сградата на Общината бе посрещната с ръкопляскания от множеството. Припомняме ви, че купчината камъни в Памет на самозапалилият се Пламен Горанов „красеше“ стълбите на Общината бе издигната през 2013 година. Това се случи в  дните след смъртта на Пламен Горанов. Той се самозапали на 20 февруари 2013 г. в разгара на най-масовите протести във Варна след 1989 г. с искане за оставката на тогавашния кмет на града Кирил Йорданов и целия общински съвет. Горанов почина във варненската военноморска болница на 3 март с.г. Три дни по-късно Йорданов подаде оставка, но общинските съветници отказаха да го последват и завършиха пълния си мандат.

„Искаме безопасен живот! Искаме справедливост! Искаме спазване и прилагане на законите. Искаме спиране на незаконните гонки със залагания, провеждани без притеснения пред очите на полицията. Искаме вдигнати пешеходни пътеки на проблемните места и булеварди, искаме ограничителни колчета по тротоарите.

Искаме обезопасени пешеходни пътеки в подстъпите до Морската градина и настояваме от години за спиране на движението на автомобили по алеите ѝ! Там има огромна опасност от инциденти с пешеходци или велосипедисти. Същото е положението и по крайбрежната алея „Кап. Георги Георгиев”!
Искаме безопасни условия за пешеходците в условията на продължаващи с месеци ремонти и строежи на градската инфраструктура на Варна.
Искаме законодателни промени в областта, по-високи глоби, налагането и събирането им, искаме спазване на законите!”, пишат организаторите на протестната акция.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева