in

Бронз за нашите грации на световното (снимки)

Снимки Българска федерация по художествена гимнастика

Българките спечелиха бронзов медал в многобоя, както и квота за Олимпийските игри в Токио 2020.

Състезателките от ансамбъла на България по художествена гимнастика не скриха разочарованието си от грешките, които допуснаха в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика.
Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова допуснаха грешки и на двете съчетания. Те имаха по-сериозни проблеми на композицията с пет обръча, в която се стигна до излизане на уред извън килима и взимане на резервния обръч.
„Разочаровани сме, тъй като допуснахме грешки, но сме доволни, че взехме медал и квота за Олимпиадата, което е главната цел и нашата мечта“, каза капитанът Симона Дянкова.
„Случвало се е друг път да грешим, но винаги сме успявали да се вдигнем, защото се подкрепяме. Утре ще сме максимално мобилизирани и ще дадем всичко от себе си“, заяви Стефани Кирякова.

снимки Българска федерация по художествена гимнастика

„Публиката беше наистина невероятна. Много благодарим на всички хора, които ни подкрепиха. Наистина беше шумно и преди началото на съчетанието не успяхме да чуем сигнала“, обясни Лаура Траатс затова, че започна малко преди началния сигнал на композицията на пет обръча.
„Ние за първи път виждаме толкова много хора и толкова много знамена. Тази зала за нас никога не е била толкова пълна. Изненадахме се и ни беше трудно да застанем за топките и въжетата. Но когато съчетанието започне, мислим само за елементите, концентрираме се и ни става по-лесно. След финала чухме рева на публиката и много им благодарим за подкрепата“, каза още Дянкова.

Снимка Българска федерация по художествена гимнастика

„В крайна сметка това е пътят до Олимпиадата. Винаги има спадове и неуспехи. Надяваме се, когато трябва, нещата да се случат“, добави Елена Бинева.
„Питаха ни за грешките треньорите. Те подхождат с разбиране защо това се е случило, това не са леки грешки. Благодарим им за подкрепата. Винаги са до нас“, каза още Кирякова.
„Всички отбори са голяма конкуренция, не само Италия и Русия. Не знам как са играли, но явно са си изиграли съчетанията и затова са спечелили златния и сребърния медал“, коментира Милена Радуканова.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/