in

Стотици варненци се стекоха на фестивала в „Карин дом“(СНИМКИ)

Втори ден в двора на „Карин дом“ доброволци събират усмивки и средства за деца със специални нужди 

За 4-та поредна година, слънчевата градина на Карин дом се превърна в приказно място за забавления за цялото семейство. Причината е превърналият се в традиция семеен фестивал „Усмихни се“, който се провежда този уикенд благотворително в подкрепа дейността на Карин дом и по-специално, тяхната група „Усмивка“ за деца с комплексни и интензивни нужди от подкрепа.

Събитието отново предложи пикник и барбекю зона, крафт бира, фермерски и занаятчийски пазар, работилнички за децата и открита сцена с музика на живо.

В рамките на фестивала се проведоха работилница за Занаятчийска Прясна Паста / Handmade Fresh Pasta, гостува Къщата с печките, Ani Boland – Pastry Chef прави кексчета, включено беше урок по билкознание, Улицата на готвачите и Шеф Тони се погрижиха да утолят апетита на посетителите, а местни пивовари утолиха всички жадни!

Бременни мами от Варна се включиха в Fit Mama BG фитнес за бременни и майки с деца, ще усетим силата и магията на българския фолклор с Фолклорен ансамбъл „Варна“, а на голямата сцена се вихриха The Smugglers Collective, Boomerang band и Raffi Boghossian!

В базарите в градината на Карин дом варненци откриха огромно разнообразие от изкушения – щандове, предлагащи екологично чиста органична храна, произведена от малки местни ферми. Асортиментът ще бъде наистина голям – от домашно сирене, хляб, вино, месо и мед.

За младите родители с деца от 0 до 3г. екипът на Карин дом от специалисти по ранно детско развитие представи програма „Ранна интервенция“. Родителите, които имат притеснения относно развитието на своето малко дете, посетиха специалистите в Събота от 11ч. до 12ч. След това на феста гостува д-р Красимира Миткова, която поговори на посетителите за зъбната хигиена в ранна детска възраст.

Всички работилници са благотворителни – 100% от приходите на Детската зона са за терапевтична група “Усмивка” на Карин дом. Тазгодишната тема на събитието бе „Приказки“ и децата бяха пренесени в тайната градина на тяхното въображение.

Фестивалът „УСМИХНИ СЕ, Карин Дом“ е събитие, организирано с благотворителна цел. Първото му издание беше през 2015г, а негов основател, организатор и главен мотиватор- Джъстин Боланд. През 2016г. щафетата пое Андрю Кинг, който добави към събитието и завладяващото сценично присъствие на Мария Илиева, Графа и група ПИФ.
Още от самото си създаване идеята на фестивала е да мотивира гостите на тези фестивални дни да припознаят каузата на Карин дом като своя лична кауза.

„Нова Варна“ е сред медийните партньори на фестивала!

Снимки: „Нова Варна“ и Карин дом

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева