in

Екоинспектори от Варна провериха ремонтите в училищата

Преди ремонта

Как вървят ремонтните работи в учебните заведения в морския град са проверили инспекторите от РЗИ Варна  

97 проверки са извършили инспектори от Регионалната здравна инспекция във Варна във връзка с готовността на учебните заведения за новата 2018/2019 година. Проверките са реализирани в периода от 20 август до 11 септември, съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от РЗИ.

Във връзка с работата по Оперативна програма „Региони в растеж“ по европейски проект за модернизация на образователната инфраструктура, в гр. Варна са включени – ОУ „Стефан Караджа“, ОУ „Антон Страшимиров“, I ОУ „Св. Княз Борис I“, СУ „Найден Геров“, СУ „Димчо Дебелянов“, ПГИ „Иван Богоров“, ПГ по ГСД „Николай Хайтов“ за извършване на основни строителни дейности.

Вследствие на сериозни конструктивни промени на сградата на НУ „Васил Левски“, в същата не се провеждат учебни занимания от 20 декември 2017г. За децата от гореизброените школа са осигурени класни стаи в други учебни заведения на територията на Варна. Създадена е и организация на учебния процес, уточняват от РЗИ.

В останалите проверени учебни заведения в морския град и областта своевременно са приключили предвидените ремонтни дейности, свързани с измазване и освежаване на класните стаи, подмяна на счупени стъкла, ревизия на ел. инсталации и ВиК системи и са осигурени здравните изисквания за провеждане на учебния процес.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/